Здравейте приятели на билките и натуралните органични продукти,

Тъй,като много от Вас в последните месеци ни пишат с молба да споделим билковите продукти,които знаем за борба с коварната болест-РАК, ще се опитам да дам някои насоки,които се надявам да бъдат полезни,както за превенция,така и за активно лечение. За голямо мое разочарование в последните години все повече хора,като в голяма степен и млади,под 35 години,научават тежката диагноза и започват борбата си с болестта рак. Всички вече сме наясно как замърсеният въздух в големите градове повлиява на организма ни и в него започват да се развиват ракавите клетки. Храната,която ядем масово,също е с лошо качество и в много голяма степен подложена на генно модифициране. В последните години започна много осезаемо да се говори,че рака в много от случайте е причинен от паразити в тялото. Ще споделя с Вас интересен случай от преди две години. Наш познат беше диагностициран с рак на дебелото черво. След интензивен двумесечен  курс на пречистване с медикамент,който е за борба с паразитите в тялото, рака изчезна и слава Богу човека си е добре и до днес. Това ме кара да смятам,че наистина паразитите в тялото може да са причина за появата на рака.

Първо нека се запознаем с някои средства за превенция срещу образуване на раковите клетки в организма на човек.

Следете киселинността в организма си. Неправилното хранене и липсата на движение създават кисела среда в нашият организъм и лишават клетките от кислород. Здравите клетки в нашето тяло се нуждаят от кислород.Туморните клетки обаче могат да се развиват и с минимално количество кислород. Раковите клетки са киселинни,докато здравите клетки и тъкани в организма ни са алкални.Затова е много важно всеки ден да се стремим да намаляваме киселинността в организма си и да снабдяваме клетките си с кислород. Ето как можем да постигнем това:

Храните,които трябва да намалим ,за да постигнем по-алкална среда в организма ни са:

-СОЛ

-РАФИНИРАНА ЗАХАР

-ЖИВОТИНСКИ ПРОДУКТИ (МЛЯКО,СИРЕНЕ,КАШКАВАЛ)

-КОНСЕРВИРАНИ ХРАНИ С НАЛИЧИЕТО НА МНОЖЕСТВО КОНСЕРВАНТИ

-АЛКОХОЛ И ЦИГАРИ

-ТРЯБВА ДА СЕ СТРЕМИМ ДА ЯДЕМ ПО-ЛЕСНО СМИЛАЕМА ХРАНА,ЗАЩОТО ХРАНОСМИЛАНЕТО ИЗИСКВА МНОГО КИСЛОРОД И ТАКА УВЕЛИЧАВА КИСЕЛИННОСТТА В ОРГАНИЗМА.

Сутрин е хубаво да пием чаша хладка вода, с разтворен в нея сок на половин лимон. Това веднага намалява киселинността в организма ни.

Храните,които алкализират организма са:

-СУРОВИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

-ДОСТАТЪЧНО КОЛИЧЕСТВО ПРИЕМАНА ВОДА ЗА ДЕНЯ

-ДВИЖЕНИЕТО И СПОРТА СЪЩО СА МНОГО ВАЖНИ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ СРЕЩУ РАКА,ЗАЩОТО ТЕ ДАВАТ МНОГО КИСЛОРОД НА ОРГАНИЗМА

 • При хората, подложени на химеотерапия е много важно да набавят голямо количество кислород на организма си. За жалост това лечение изтощава организма до краен предел. Нивата на киселинност стават изключително високи и тялото изразходва много кислород,за да нормализира pH в организма. Тогава започват да се изсмукват много ценни минерали от косата,костите и зъбите. Организма се бори за нормализиране на химията в тялото и по-точно на киселинността,затова е много важно да му бъде помогнато точно в този момент.

Добро средство за превенция е няколко пъти в годината да приемаме следните билки:

 • Корен от глухарче ( през пролетта или есента може да правим 20 дневен прием под формата на чай или тинктура)
 • Цветове от бял трън (Също през пролетта и есента е хубаво да правим 20-30 дневен прием на билката под формата на чай или тинктура)
 • Невен (хубаво е да се приема през лятото или есента ,като се прави чай или маслен извлек от свежи цветове на цъфнал невен)
 • Зелен чай ( може да се приема през цялата година под формата на чай)
 • Алое ( все по-разпространен и отглеждан в България.Има много рецепти за прием на алое)
 • Розмарин ( Прави се маслен извлек и се приема през лятото и есента)
 • Много важно в превенцията срещу рак е да си набавяме достатъчно количество витамин Д . (Излагайте тялото си на слънце сутрин за по 30-40 минути и вечер преди залез,когато слънцето не е опасно за кожата). Интересен факт е ,че още от древността българите са отделяли голямо внимание на посрещане и изпращане на слънцето. 
 • Много силно действие имат и корените на билката РЕШЕТКА. Макар и не много разпространена ,тя се среща по високите части в България. От корените се прави отвара,като в  500мл вода се поставя една супена лъжица от корените и се запарва за около час. След това четири пъти на ден се приема преди хранене в равни части. Може да се пие през пролетта 20-30 дни за превенция и през цялата година за активно лечение.
 • Сладкия пелин също е подходящ за превенция или активно лечение. Приема се целогодишно за около 15-20 дни под формата на чай ,маслен извлек или тинктура.
 • В хранителният ни режим трябва да присъстват магданоза,целината и куркумата.

 

ЕТО И БИЛКИТЕ ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ,КОИТО МОГАТ ДА БЪДАТ ПОЛЗВАНИ:

1.Много е важно по време на лечение на раковото заболяване да потдържаме имунната си система силна и добре функционираща. До такова заключение достигат учените през последните години. С нарастване на възрастта производството на Т-клетки в организма намалява и имунитета „пада“.Тогава раковите клетки взимат надмощие. Много е важно да потдържаме имунната си система и да се грижим за нея. Така ще си спестим и много заболявания на периферната нервна система. Все повече доказателства намират учените за връзката между периферна нервна система,централна нервна система и раковите заболявания. Билките ,които биха ни помогнали за възтановяване на имунитета са: черен бъз, мурсалски чай,невен,ехинацея,котешки нокът,шипки.

2. Корените на глухарчето са сред най-успешно справящите се билкови продукти в борбата с раковите клетки. Те може да се ползват под формата на концентриран спиртен извлек или под формата на отвара/чай. Също така корен на глухарче пречиства много ефикасно и къвта от раковите клетки.

 

3. Цветовете на белия трън под формата на спиртен извлек/тинктура или отвара/чай  са сред най-препоръчваните средства за борба с рака на черен дроб.Те пречистват добре кръвта и снабдяват тялото с кислород.

Бял трън

 

 

Надявам се материалът да е полезен за мнозина от Вас и ще се радвам с коментари да споделите и Вашите познания в тази област,за да помогнем на възможно най-много хора в превенцията и борбата с това заболяване!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *